Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABE┼×-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOSOPHIA - Ediţia nr.3 din 2011  
         
  Articol:   ETICA PRIN TOATE MIJLOACELE. FORMAREA GANDIRII ETICE PRIN INTERMEDIUL CURSURILOR UNIVERSITARE / ETHICS BY ALL MEANS: THINKING ETHICS THROUGH UNIVERSITY COURSES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Posibilitatea de a oferi cursuri de etica propriilor angajati a scazut dramatic in ultimii ani, dupa un accentuat interes de cateva decenii. In aceste conditii, universitatea trebuie sa ramana o fortareata a apararii cursurilor de etica. In anul 1995, peste 50% dintre corporatiile americane asigurau angajatilor cursuri de etica. Chiar daca numeroase studii au aratat faptul ca trainingurile de etica nu promit si un comportament etic in profesie, universitatile din intreaga lume au inclus cursuri de etica a profesiei in curricula universitara. Studiile mentioneaza trei profesii la care comportamentul etic este primordial: medicina, afaceri si profesorat. Exact aceleasi profesii la care statisticile indica cele mai mari scoruri la comportamente lipsite de etica.

Cuvinte cheie: etica, comportament lipsit de etica, medicina, etica afacerilor, etica profesionala 

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă