Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2021  
         
  Articol:   SCRISORILE DIN AMERICA – MARTORI ȘI AGENȚI AI SCHIMBĂRII. EPISTOLE ALE IMIGRANȚILOR NORVEGIANO-AMERICANI.

Autori:  IOANA-ANDREEA MUREȘAN.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbphilo.2021.4.20

Published Online: 2021-12-15
Published Print: 2021-12-30
pp. 319-328

VIEW PDF

FULL PDF

Abstract: Scrisorile din America – martori și agenți ai schimbării. Epistole ale imigranților norvegiano-americani. Scrisorile scrise de imigranți către familia și prietenii lor din țara natală sunt piese ale unui mozaic care oferă o imagine mai largă asupra poveștilor personale despre migrație. Analiza migrației s-a concentrat prea des pe statistici, pe masa de oameni care a emigrat în Lumea Nouă. Cu toate acestea, scrisorile din America sunt povești individuale simple și autentice care reflectă, într-o manieră personală, felul în care imigranții au trăit migrația, precum și modul în care au încercat să se adapteze la o nouă cultură. Aceste scrisori dezvăluie entuziasmul, curajul imigranților, simțul aventurii, dar și dificultățile, deziluzia, lupta lor de a-și găsi locul, chiar și disperarea prin care au trecut. Această lucrare arată că scrisorile din America sunt martori ai schimbării, deoarece imigranții au descris dificultățile de adaptare la o nouă cultură în scrisorile trimise acasă, dar și agenți ai schimbării, fiindcă au avut o influență importantă asupra emigrării norvegiene spre America. Coasta și văile Norvegiei abundau în secolul al XIX-lea în relatări despre condițiile din Lumea Nouă, așa cum au fost descrise în scrisorile trimise acasă de imigranți. Aceste scrisori conțin mărturiile celor care au ales să emigreze, mărturii care s-au transmis de la o familie la alta, de la o parohie la alta, de la un sat la altul, convingând tot mai mulți oameni să părăsească Norvegia pentru America.

Cuvinte-cheie: emigrarea norvegiană spre America, norvegiano-american, scrisori ale imigranților, scrisori din America, experiența emigrării, evoluția migrației în masă, povești personale despre migrație
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă