Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2014  
         
  Articol:   REVISTA PRESEI : DE LA PROTOTIP LA FORME EMERGENTE / LA REVUE DE PRESSE : DU PROTOTYPE AUX FORMES ÉMERGENTES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Revista presei : de la prototip la forme emergente. Articolul doreşte să aducă în discuţie forme noi, emergente, ale « revistei presei » ca gen. Pentru aceasta, propune o definiţie (prototip) şi o clasificare a genului, pentru a demonstra cum exemple concrete de revistă a presei respectă sau nu prototipul genului. Demonstraţia se face cu ajutorul analizei secvenţiale şi arată, pe studii de caz, cum e structurată o revistă a presei « conformă » în comparaţie cu forme emergente, deviante faţă de model, şi care ajung să se confunde cu pamfletul sau cu emisiunea de divertisment.

Cuvinte-cheie : revista presei, forme prototipice, forme emergente.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă