Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2014  
         
  Articol:   DE LA ORAL LA SCRIS : CÂTEVA OBSERVAŢII DESPRE TRANSCRIERILE ȘEDINŢELOR PARLAMENTARE / DE L’ORAL À L’ÉCRIT : QUELQUES REMARQUES SUR LES TRANSCRIPTIONS DES SÉANCES PARLEMENTAIRES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  De la oral la scris : câteva observaţii despre transcrierile ședinţelor parlamentare. Obiectivul acestei lucrări este prezentarea raportului oral / scris în transcrierile ședințelor parlamentare. Analiza corpusului format din înregistrări audio-vizuale a trei ședințe din Congresul Federal Brazilian, Parlamentul Portughez și Parlamentul României, precum și din respectivele transcrieri oficiale, arată următoarele transformări operate în transcrierea ședințelor parlamentare: corectări și suprimări de conținut, corectări gramaticale, reformulări pentru clarificarea mesajului, adaptarea la registrul formal, modificări ale secvențelor de luare de cuvânt.

Cuvinte cheie: raport oral/scris, transcrierea oralului, discurs parlamentar
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă