Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2014  
         
  Articol:   CORPUSURI ORALE DE INTERACȚIUNI ÎN TANDEM ÎNTRE STUDENȚI / LES INTERACTIONS EN TANDEM : CORPUS ORAUX PAR ET POUR LES APPRENANTS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Corpusuri orale de interacțiuni în tandem între studenți. În acest articol ne propunem să prezentăm un proiect de tandem inițiat de Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj în colaborare cu alte universități din Cluj și din străinătate. Ne concentrăm atenția asupra corpusului oral care a fost realizat în cadrul acestui proiect, prezentând metodele de înregistrare, tipurile de interacțiune orală, participanții, etc. În final, ne oprim asupra exploatabilității acestei baze de date orale pentru domeniile de cercetare legate de învățarea și predarea celor două limbi în cauză, în particular, și de învățarea limbilor străine prin metoda tandemului, în general.

Cuvinte-cheie: corpus oral, tandem, franceză L2, româna L2, bilingvism, învăţarea limbilor străine
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă