Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2013  
         
  Articol:   SUBORDONARE ŞI PRODUCTIVITATE MODALĂ A CONDIŢIONALULUI ÎN SPANIOLĂ ŞI FRANCEZĂ / SUBORDINATION ET PRODUCTIVITÉ MODALISANTE DU CONDITIONNEL EN ESPAGNOL ET EN FRANÇAIS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Subordonare şi productivitate modală a condiţionalului în spaniolă şi franceză. Prezentul articol se ocupă de conexiunile existente între subordonarea sintactică, pe de o parte, şi « subordonarea limbii, » termen folosit în conformitate cu accepţiunea lui Gustave Guillaume (care face o dis-tincţie între limbă şi discurs), şi care este legat de proprietăţile intrinsece ale timpurilor condiţionale franceze şi spaniole. Primul pas este încercarea noas-tră de a scoate în evidenţă cât de apropiate sunt conexiunile utilizărilor proto-tipice ale condiţionalului în franceză şi spaniolă. Oferim deasemenea şi o ana-liză a naturii conexiunilor sus-amintite atunci când condiţionalul este utilizat într-o propoziţie principală, focusându-ne asupra a două construcţii inexis-tente în spaniolă.

Cuvinte cheie: condiţional, subordonare a limbii vs. subordonare discursivă, spaniolă, franceză, productivitate modală.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă