Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2013  
         
  Articol:   INCORPORAREA CONSTRUŢIILOR CONCESIVE DE TIP ‘ALORS QUE’ / SUR CERTAINS « EFFETS D’ENCHÂSSEMENT » DES CONSTRUCTIONS EN ALORS QUE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Incorporarea construţiilor concesive de tip ‘alors que.’ Studiile făcute în ultimii ani pe tema structurilor introduse de o conjuncţie subordonatoare au evidenţiat, pe baza criteriilor solide, că acestea nu pot fi reduse la simple construcţii subordonate gramatical, ci ele implică relaţii discursive sau textuale. Analizăm în prezenta lucrare utilizarea unei forme particulare alors que care, deşi nu trece testul inserţiei paradigmatice, poate fi incorporată sintactic, în combinaţie cu altă structură verbală finită, drept complement determinat de verb.

Cuvinte cheie : subordonare, lingvistică descriptivă, micro/macro-sintaxă.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă