Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2011  
         
  Articol:   UN CELIBATAR CU SENSIBILITĂŢI DIFERITE. UN ALT MOD DE A INTERPRETA PERSONAJUL GOUVERNAIL DIN O FEMEIE RESPECTABILĂ DE KATE CHOPIN / UN CÉLIBATAIRE AUX SENSIBILITÉS DIFFÉRENTES. UNE RE-LECTURE QUEER DE GOUVERNAIL DANS « A RESPECTABLE WOMAN » PAR KATE CHOPIN.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  “Un celibatar cu sensibilităţi diferite. Un alt mod de a interpreta personajul Gouvernail din O femeie respectabilă de Kate Chopin”. Articolul de faţă este o analiză a personajului Gouvernail, o intelectuală de la oraş, din nuvela „O femeie respectabilă” de Kate Chopin. Autorul sugerează un alt mod de interpretare a textului faţă de cele tradiţionale, aratând că în spatele triunghiului amoros din nuvelă se ascunde o sexualitate mult mai controversată. Strategia de lectură este homografia, adică identificarea unei secvenţe din text căreia i se pot da mai multe interpretări. În cazul de faţă, lectura obligatorie ascunde o alta subversivă, aducând astfel la lumină un text radical diferit.

Cuvinte cheie: homografie, heterosexualitate obligatorie, homosexual, triunghi amoros, masculinitate 

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă