Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2011  
         
  Articol:   FIGURI MITOLOGICE ÎN CONSTRUCŢIA IDENTITĂŢII CHICANA ÎN POVESTIRILE SANDREI CISNEROS / MYTHOLOGICAL FIGURES IN CONSTRUCTING CHICANA IDENTITY IN SANDRA CISNEROS’ SHORT STORIES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  „Figuri mitologice în construcţia identităţii chicana în povestirile Sandrei Cisneros”. Scriitoarea americană de origine mexicană, Sandra Cisneros, recurge la prelucrarea unor figuri mitico-istorice, La Malinche şi La Llorona, pentru reconfigurarea şi revalorizarea identităţii Chicana. Scopul lucrării de faţă este de a investiga modul în care scriitoarea alege să remodeleze şi să reinterpreteze aceste figuri mitologice feminine, adânc înrădăcinate în moştenirea hispanică a culturii mexican-americane, în două dintre povestirile ei, Little Miracles, Kept Promises şi Woman Hollering Creek, povestiri construite prin utilizarea mitologicului pentru redefinirea identităţii.

Cuvinte cheie: scriitoare, mitologie, La Llorona, La Malinche, Sandra Cisneros, dragoste, trădare. 

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă