Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.4 din 2010  
         
  Articol:   LA QUESTION DE LA LANGUE CHEZ MACHIAVELLI. ETUDE DU DISCORSO O DIALOGO INTORNO ALLA NOSTRA LINGUA / CHESTIUNEA LIMBII DIN PERSPECTIVA LUI MACHIAVELLI. STUDIUL OPEREI DISCORSO O DIALOGO INTORNO ALLA NOSTRA LINGUA.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Esențialul este să știi ce formează unitatea unei limbi, dacă luăm în considerare ce face limba să se dezvolte în timp și spațiu; cum este pentru limba italiană, de exemplu, a cărei fragmentare de dialecte este o trasătură. Ce mă îndreptățește pe mine să susțin că vorbesc aceeași limbă ca a interlocutorului meu? Ce criterii fac limba noastră să fie aceeași dincolo de diferențele de dialect? Considerăm că opera Discorso o dialogo intorno alla nostra lingua a lui Machiavelli, prin intermediul său asupra limbii italiene, ar putea să lumineze acestă întrebare.

Cuvinte cheie: limbă, națiune, oameni, identitate, comunicare
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă