Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2015  
         
  Articol:   CÂTEVA CONSIDERAȚII ASUPRA ANIMALELOR ÎN VIZIUNEA FRANCEZILOR CĂLĂTORI PRIN ȚĂRILE ROMÂNE ÎN SECOLUL AL XIX-LEA / QUELQUES CONSIDÉRATIONS SUR LA PERCEPTION DES ANIMAUX PAR LES VOYAGEURS FRANÇAIS DANS LES PAYS ROUMAINS AU XIXE SIÈCLE.

Autori:  MATHIEU MOKHTARI.
 
       
         
  Rezumat:  Câteva consideraţii asupra animalelor în viziunea francezilor călători prin Țările Române în secolul al XIX-lea. Acest articol își propune să studieze modul în care sunt descrise și percepute animalele la călători francezi. Într-adevăr, în secolul al XIX-lea, numeroși călători au trecut prin Țările Române și au prezentat, între altele, animalele. Astfel, vom indica diferitele feluri de a vedea animalele propuse de acești călători : unii consideră animalul doar o marfă, pe când alții îl socotesc vrednic de atenție și îl studiază. Dichotomia aceasta dintre viziunea utilitară și viziunea științifică va fi în centrul studiului nostru. În plus, am observat câteva locuri comune în aceste jurnale de călătorie, ceea ce arată că autorii s-au influențat unii pe alții, au preluat câteva dintre aceste teme și le-au inclus în propriile lor opere.

Cuvinte cheie: animale, Moldova, Țara Românească, literatură de călătorie, secolul al XIX-lea, comerț, pitoresc, istorie naturală, Franța
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă