Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2013  
         
  Articol:   CORPUL GESTANT ŞI CORPUL POLITIC: REPREZENTĂRI CULTURALE PE SCENA ELISABETANĂ ŞI IACOBINĂ / THE PREGNANT BODY AND THE BODY POLITIC: CULTURAL REPRESENTATIONS IN TUDOR AND STUART DRAMA.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Corpul gestant şi corpul politic: Reprezentări culturale pe scena elisabetană şi iacobină. Studiul porneşte de la simbolul medieval şi renascentist al celor două trupuri ale Regelui pentru a ajunge la experienţa maternităţii. Utilizând metafora “dublului”, care defineşte deopotrivă conceptul politic al celor două trupuri ale Regelui şi realitatea fiziologică a sarcinii, studiul se opreşte asupra câtorva reprezentări ale sarcinii pe scena elizabetană şi iacobină.

Cuvinte cheie: dublul, maternitate, cele două trupuri ale regelui, graviditate, naştere, teatrul renascentist, reprezentare culturală

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă