Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2013  
         
  Articol:   CĂMIN ŞI EXIL ÎN ROMANUL THE FINAL PASSAGE DE CARYL PHILLIPS / HOME AND EXILE IN CARYL PHILLIPS’ THE FINAL PASSAGE.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Cămin şi exil în romanul The Final Passage de Caryl Phillips. Cămin şi exil în romanul The Final Passage de Caryl Phillips. Articolul este o prezentare a personajului Leila, o tânără din Caraibe şi a consecinţelor deciziei ei de a emigra în Anglia în căutarea unei vieţi mai bune. Articolul analizează felul în care personajul încearcă să-şi găsească propriul spaţiu în noua locaţie precum şi motivele pentru care această încercare eşuează. Totuşi, eşecul este cel care o învaţă pe Leila ce înseamnă „acasă”. Ca urmare a ceea ce învaţă din experienţa exilului, Leila decide să se întoarcă pe insula unde s-a născut pe care numai acum ajunge să o perceapă ca adevăratul ei cămin.

Cuvinte cheie: cămin, exil, Caraibe, migraţie, noua locaţie, derută, rasism, acasă.

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă