Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2011  
         
  Articol:   OBSERVAŢII PE MARGINEA CĂRŢII LUI ROBERT LAFONT, SCHÈMES ET MOTIVATION: LE LEXIQUE DU LATIN CLASSIQUE / OBSERVATIONS SUR L’OUVRAGE DE ROBERT LAFONT, SCHEMES ET MOTIVATION : LE LEXIQUE DU LATIN CLASSIQUE.

Autori:  JEAN-LOUIS CHARLET.
 
       
         
  Rezumat:  

Observaţii pe marginea cărţii lui Robert Lafont, Schèmes et motivation: le lexique du latin classique, L’Harmattan, Paris / Montréal 2000, 394 pagini. Opera lui R.Lafont este o lucrare incitantă, care ne oferă prilejul unei analize pornind de la latină, limbile indo-europene şi de la limbi în general. Unele analize cuprinse în această carte sunt importante, dar prea multe aproximări, erori şi în primul rând, lipsa argumentelor diminuează calitatea cărţii. Este o carte „de sămânţă” : lansează idei, dar nu prezintă o sinteză convingătoare, deoarece autorul afirmă mai mult decât dovedeşte.

Cuvinte cheie: lingvistică, indo-european, latină, lexicografie, motivare a semnului

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă