Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.3 din 2011  
         
  Articol:   ÎN CĂUTAREA ABSOLUTULUI. IN MEMORIAM ROSA DEL CONTE (1907 – 2011) / ALLA RICERCA DELL’ASSOLUTO. IN MEMORIAM ROSA DEL CONTE (1907-2011) .

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  

În căutarea Absolutului. In memoriam Rosa del Conte (1907 – 2011). Articolul de faţă este o încercare de a rezuma lunga şi bogata viaţă a unei dintre cele mai dedicate „ambasadoare” ale literaturii române în lumea occidentală: Rosa del Conte. În calitate de profesor, critic literar ori traducător, Rosa del Conte a fost un exemplu extraordinar pentru studenţii săi, atât în ceea ce priveşte rigoarea academică, cât şi rectitudinea morală. După o viaţă de 104 ani, moştenirea Rosei del Conte trăieşte în continuare prin cărţile sale, prin studenţii formaţi de ea şi prin şcoala italiană de românistică, în care a investit cu pasiune de-a lungul întregii ei vieţi.

Cuvinte cheie: Rosa del Conte, românistică, universitari italieni, Mihai Eminescu

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă