Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2020  
         
  Articol:   LOCUȚIUNI, UNITĂȚI, SERII, CUVINTE COMPUSE ÎN ABORDAREA ŞCOLII DE LINGVISTICĂ GENERALĂ DE LA GENEVA (CH. BALLY, A. SECHEHAYE, H. FREI) * LOCUTIONS, UNITÉS, SÉRIES, COMPOSÉS... POINTS DE VUE DE L’ÉCOLE DE LINGUISTIQUE GÉNÉRALE DE GENÈVE (CH. BALLY, A. SECHEHAYE, H. FREI).

Autori:  ANAMARIA CUREA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbphilo.2020.2.06
Published Online: 2020-05-10
Published Print: 2020-06-29
pp. 77-90
FULL PDF

Locuțiuni, unități, serii, cuvinte compuse în abordarea şcolii de lingvistică generală de la Geneva (Ch. Bally, A. Sechehaye, H. Frei). În acest articol, ne propunem să examinăm abordările privind combinațiile de cuvinte propuse de lingviștii „primei” școli de la Geneva. În anii 1920-1930, această problematică a făcut obiectul unor cercetări care au propus soluții convergente cu abordări mai recente, rămânând totuși tributare cadrului conceptual care le înglobează și obiectivelor de cercetare ale fiecărui tip de abordare. Ne propunem să identificăm ceea ce aduce specific lingvistica şcolii de la Geneva, între inspirația saussuriană și proiecte diverse și originale.

Cuvinte-cheie: frazeologie, compunere, locuțiuni, cuvinte compuse, lingvistica generală, Geneva.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă