Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2019  
         
  Articol:   DE LA FRANCEZA DE SPECIALITATE LA FRANCEZA PENTRU OBIECTIVE UNIVERSITARE PRIN NOILE SCARI ALE CECRL (2018) / DU FRANÇAIS DE SPÉCIALITÉ AU FRANÇAIS UNIVERSITAIRE À TRAVERS LES NOUVELLES ÉCHELLES DU CECRL (2018).

Autori:  ANDREEA POP.
 
       
         
  Rezumat:  
De la franceza de specialitate la franceza pentru obiective universitare prin noile scări ale CECRL (2018). În ultimii cinsprezece ani, specialiştii în educaţie din spaţiul francez au analizat şi, astfel, adâncit distanţa dintre specializare şi interes academic în cadru universitar. Lucrarea îsi propune să arate că prin noii descriptori ai CECRL barierele conceptuale între cele două domenii tind să fuzioneze, dând naştere unui nou domeniu mai puţin restrictiv şi integrator : franceza universitară.

Cuvinte-cheie: abordare acţională, domeniu integrat, noi desciptori, franceza de specialitate, franceza pentru obiective universitare, competenţe transversale.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă