Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2019  
         
  Articol:   ELABORAREA UNUI CURS DE LIMBA ENGLEZĂ PENTRU SCOPURI SPECIFICE ÎN FUNCȚIE DE CEEA CE STUDENȚII DORESC ȘI LE ESTE UTIL. O ANALIZĂ A NEVOILOR ȘI AȘTEPTĂRILOR STUDENȚILOR / DESIGNING AN ESP COURSE ACCORDING TO WHAT STUDENTS WANT AND NEED. AN ANALYSIS OF STUDENTS’ NEEDS AND EXPECTATIONS.

Autori:  ROXANA-MARIA NISTOR (GÂZ).
 
       
         
  Rezumat:  
Elaborarea unui curs de limba engleză pentru scopuri specifice în funcție de ceea ce studenții doresc și le este util. O analiză a nevoilor și așteptărilor studenților. Pornind de la premisa că, în elaborarea unui curs de limba engleză pentru scopuri specifice, profesorul de limbă trebuie să verifice și să ia în considerare și ceea ce își doresc studenții, prezentul articolul își propune să prezinte informații referitoare la testul inițial și la chestionarul privind analiza de nevoi aplicate studenților din anul întâi înscriși la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Rezultatul studiului nostru evidențiază problemele cu care se confruntă studenții, nevoile acestora, precum și faptul că aceștia vor să își îmbunătățească abilitățile de comunicare, gramaticale și de scriere în limba engleză și că își doresc să participe la un curs de limbă care să fie plăcut și care să se concentreze pe diferite teme de specialitate, nu doar pe cele specifice domeniului lor de studiu.

Cuvinte-cheie: test ințial, analiză de nevoi, chestionar, engleză pentru scopuri specifice, designul cursului, studii europene, abilități.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă