Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2015  
         
  Articol:   CONSERVAREA ȘI TRANSGRESAREA IDENTITĂȚII ETNICE CA MIJLOC DE EMANCIPARE PERSONALĂ ȘI COLECTIVĂ / PRESERVİNG AND TRANSCENDİNG ETHNİC IDENTİTY AS A MEANS OF PERSONAL AND COLLECTİVE EMPOWERMENT .

Autori:  ROXANA MIHELE.
 
       
         
  Rezumat:   Conservarea și transgresarea identității etnice ca mijloc de emancipare personală și colectivă. Considerând că în zilele noastre majoritatea țărilor trăiesc sub semnul globalizării și al consumismului larg răspândit, ne putem întreba dacă diferitele identități etnice și naționale își vor menține importanța în anii ce vor veni, dacă oamenii vor mai prețui vechile lor limbi, religii, tradiții și mituri. Eu consider că aceste elemente sunt încă destul de puternice pentru a genera un sentiment de afiliere, emancipare și confort dat de o identitate comună care să ajute individul să-și găsească valorile de care are nevoie într-o lume birocratică, impersonală și superficială. 

Cuvinte cheie: etnicitate (simbolică), grupuri etnice, multiculturalism, perspectiva postetnică, tradiție
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă