Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   EIN BEITRAG ZUR GESCHICHTE DER ROMANISTIK – DIE ŞCOALA LINGVISTICĂ DIN CLUJ VON DER ŞCOALA ARDELEANĂ BIS CONSTANTIN LACEA / O CONTRIBUŢIE LA ISTORIA LINGVISTICII ROMÂNEŞTI - ŞCOALA LINGVISTICĂ DIN CLUJ ŞI ŞCOALA ARDELEANĂ A LUI CONSTANTIN LACEA .

Autori:  RUDOLF WINDISCH.
 
       
         
  Rezumat:  Aceste pagini se focaliezează pe cercetarea lingvistică a limbii române din secolul al XIX-lea, în special din perioada cunoscută ca Şcoala din Transilvania. Scopul nostru este de a prezenta - în special cititorilor germani - cele mai importante aspecte de lingvistică ale limbii române. Începuturile şcolii lingvistice din Cluj sunt relaţionate cu numele Sextil Puşcariu. Activitatea lui Sextil Puşcariu, la cel ca cea a institutului de cercetare pe care l-a creat, au avut o influenţă considerabilă chiar şi asupra învăţaţilor germani ai romanisticii.

Cuvinte cheie: romanistică, lingvistica limbii române, Sextil Puşcariu
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă