Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   ÜBER DIE VEREINFACHUNG DES FLEXIONSSYSTEMS UND DIE FIXIERUNG DER WORTSTELLUNG IN DEN GERMANISCHEN SPRACHEN / DESPRE SIMPLIFICAREA SISTEMULUI FLEXIONAR ŞI STABILIREA ORDINII CUVINTELOR ÎN LIMBILE GERMANICE.

Autori:  ATTILA KELEMEN.
 
       
         
  Rezumat:  Această lucrare tratează relaţia dintre simplificarea sistemului flexionar şi stabilirea ordinii cuvintelor în limbile germanice, respectiv cronologia relativă a celor două procese. Se vor face trimiteri în principal la engleza veche - cea mai studiată dintre limbile germanice vechi - , şi la contactul ei cu limba veche Norse. Având în vedere teoriile relaţionate cu acest subiect şi cercetările realizate, concludem că este mai probabil ca simplificarea morfologică să fi precedat stabilirea ordinii cuvintelor.

Cuvinte cheie: sistemul flexionar, simplificare, ordinea cuvintelor, cronologie relativă
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă