Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   IDENTITĂȚI ÎN MIGRAȚIE: SCRIITORI ANGLOFONI ÎN ROMÂNIA CONTEMPORANĂ / IDENTITIES IN MIGRATION: ANGLOPHONE WRITERS IN CONTEMPORARY ROMANIA.

Autori:  MIHAELA MUDURE.
 
       
         
  Rezumat:  Identități în migrație: scriitori anglofoni în România contemporană. Eseul analizează opera a doi scriitori anglofoni (Richard Procter şi Philip Ó Ceallaigh) care au ales să trăiască în România şi să scrie despre România. Heistberg, romanul lui Proctor, este o poveste picarescă al cărei fundal este tranziţia românească de la comunism la capitalism. Culegerea de nuvele a lui Ó Ceallaigh reactualizează acel realism de „chiuvetă” al anilor 50 din secolul trecut pentru a surprinde urâţenia şi aspectul sordid al realităţilor post-comuniste. Majoritatea nuvelelor lui Ó Ceallaigh’s sunt localizate în acele cartiere dormitoare din Bucureşti clădite de regimul Ceauşescu pentru a adăposti clasa muncitoare. 

Cuvinte cheie: Richard Proctor, Philip Ó Ceallaigh, post-comunism, picaro, ironie, umor, urâţenie, mizerie, umor, realismul „de chiuvetă”
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă