Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   DON JUAN-UL LUI BYRON, DEGHIZAT: NICI DANDY, NICI LIBERTIN / BYRON’S DON JUAN IN DISGUISE: NEITHER DANDY NOR LIBERTINE.

Autori:  ROXANA CRUCEANU.
 
       
         
  Rezumat:  Don Juan-ul lui Byron, deghizat: nici dandy, nici libertin. Insistând pe rolul travestiului în harem – singurul loc în care Don Juan-ul lui Byron devine comico – asertiv cu o femeie – acest articol pledează pentru adăugarea protagonistului pe lista eroinelor din poem din cauza manevrelor sale post – erotice care fac aluzie la arsenalul unei doamne, nu prea virtuoase, când evită să fie prinsă în flagrant. Punctul de vedere susţinut aici este că personajul principal nu e nici dandy nici Don Juan din moment ce îşi trăieşte experienţa exotică într-o stare de panică, îndoială şi confuzie.

Cuvinte cheie: seducţie, ipocrizie, travesti, dandysm, libertinism, androgin, mascaradă, identitate.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă