Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   STRUCTURILE DE PUTERE ALE IMAGINARULUI EROTIC ÎN OPERA APHREI BEHN ȘI A LUI JOHN WILMOT, CONTE DE ROCHESTER / THE POWER STRUCTURES OF EROTIC IMAGINATION IN THE POETRY OF APHRA BEHN AND JOHN WILMOT, EARL OF ROCHESTER.

Autori:  AMELIA PRECUP.
 
       
         
  Rezumat:  Structurile de putere ale imaginarului erotic în opera Aphrei Behn și a lui John Wilmot, Conte de Rochester. Poeziile licențioase de Aphra Behn și John Wilmot, Earl of Rochester, reflectă modelul ușor recognoscibil al comporta-mentului libertin specific perioadei Restaurației engleze. Modul în care acești autori aleg să valorifice diferite ipostaze ale eroticului se prezintă ca strategii de examinare a dominației patriarhale asupra spațiului intimității fizice. Prin urmare, lucrarea de față își asumă sarcina de a analiza jocul de putere și dinamica relațiilor de gen în poe-zia acestor doi autori, prin analiza reprezentărilor imaginarului erotic în poeme care explorează ipostaze sexuale similare, din două perspective diferite, definite de gen.

Cuvinte cheie: poezia din perioada Restaurației, sexualitate, libertinism, dinamica puterii, Aphra Behn, John Wilmot, Conte de Rochester, relații socio-sexuale, virtute și onoare.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă