Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   SIONISM ŞI CONŞTIINŢA DE GEN: CAZUL FEMEILOR EVREICE DIN ROMÂNIA ANTEBELICĂ / ZIONISM AND GENDER AWARENESS: A CASE STUDY OF JEWISH WOMEN IN PRE-WAR ROMANIA.

Autori:  BIANCA DORIS BRETAN.
 
       
         
  Rezumat:  Sionism şi conştiinţa de gen: cazul femeilor evreice din România antebelică. Articolul de faţă îşi propune să arunce o privire de ansamblu asupra modului în care s-au manifestat femeile evreice în cadrul presei sioniste de limbă română în perioada 1897-1938. Se abordează noţiunea de gen în cadrul ideologiei sioniste şi dezvoltarea temelor feministe în cadrul acesteia. De asemenea se urmăresc rolurile îndeplinite de femei în cadrul societăţii evreieşti din acele timpuri, aruncând o privire asupra şcolarizării lor şi a prezenţei lor în societate.

Cuvinte cheie: sionism, gen, feminism, presă, emancipare.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă