Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2010  
         
  Articol:   ANALYSE DE L’HÉTÉROGÉNÉITÉ DISCURSIVE DU BLOGUE ÉCOLOGISTE / ANALIZA ETEROGENITĂȚII DISCRUSIVE A BLOGULUI ECOLOGIST.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Analiza eterogenității discursive a blogului ecologist. Scopul acestui articol este de a oferi o prezentare generală asupra eterogenității compoziționale a discursului blogurilor ecologiste. Pentru realizarea acestei cercetări, este prezentată mai întâi o privire de ansamblu asupra blog-ului în general și asupra blog-ului ecologist în particular. Această privire de ansamblu ajută la o mai bună definire a obiectului analizei și va fi apreciată din perspectiva științelor comunicării și informaționale și a analizei discursului. Apoi, după ce sensul conceptului de blog ecologist va fi deslușit, se va trece la o analiză generală a eterogenității sale discursive. Acest studiu este realizat din perspectiva analizei și pragmaticii discursului.

Cuvinte cheie: eterogenitate discursivă, eterogenitate compozițională, blog ecologist, weblog, analiza discursului, pragmatică, gen digital, genul blog ecologist
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă