Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   EGO-UL LA RĂSCRUCE DE DRUMURI (EXPRIMAREA PREZENTULUI ÎN ROMANUL BRITANIC CONTEMPORAN).

Autori:  SANDA BERCE.
 
       
         
  Rezumat:  Articolul urmărește să identifice și să dezbată problemele majore ale exprimării contemporate (sau postmoderne) a eului ca și subiect a crizei de identitate cauzate de “era informației” și evoluția tehnologiei informației care a dus la o reconfigurare a poziției oamenilor în această lume. Mai departe este analizată funcția pe care o are literatura în proză. Se crede că prin roman autorul încearcă o exprimare a propriei conștiințe, ca și un antidot contra propriei temeri de standardizare. Două romane Thinks… (2001), Author, Author (2004) și Consciousness and the Novel (2002), cărți nonfictive deDavid Lodge sunt folosite pe post de exemple.

Cuvinte cheie: era informației, interacțiune, reorganizarea spațiului, identitate narativă, variabiliatate tematică, psihobiografie.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă