Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   РОССИЯ ЧЕРЕЗ КИНООБЪЕКТИВ ЛЕОНИДА ГАЙДАЯ И ЭЛЬДАРА РЯЗАНОВА / IMAGINEA RUSIEI CONTEMPORANE REFLECTATĂ ÎN FOTOGRAFIILE LUI LEONID GAYDAY ŞI ELDAR RYAZANOV.

Autori:  JUDIT BARTALIS-BÁN.
 
       
         
  Rezumat:  În spatele unor nume atât de importante din filmul rusesc, precum Sergey Eyzenshteyn, Andrey Tarkovskiy, Sergey Bondarchuk, Nikita Mikhalkov și Andron Mikhalkov-Konchalovskiy ale căror opere constituie o parte a lumii “golden teka”, trebuie să remarcăm și filmele lui Leonid Gayday (1923-1993) și Eldar Ryazanov (1927), apreciați pentrul rolul important pe care l-au avut în familiarizarea și popularizarea culturii rusești. Aceste opere care sunt vizionate cu atâta plăcere de către publicul de toate vârstele astăzi, vin de asemenea în completarea imaginii Rusiei, modul de viață rusesc și concepția rusească despre viață.

Cuvinte cheie: popularizarea culturii rusești, stil de viață rusesc, concepția rușilor despre viață
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă