Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA PHILOLOGIA - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   ЛЕКСИКА СЛАВЯНСКОГО ПРОИСХОЖДЕНИЯ В СЛОВАРНОМ СОСТАВЕ ЯЗЫКА ТВОРЧЕСТВА МИХАЯ ЕМИНЕСКУ / VOCABULARUL DE ORIGINE SLAVĂ ÎN LUCRĂRILE LUI MIHAI EMINESCU.

Autori:  GHEORGHE JERNOVEI.
 
       
         
  Rezumat:  Prima parte a acestui articol este un studiu al lucrărilor dedicate cercetării vocabularului român de origini slave care au fost publicate în Romania, Moldova și Ucraina. A doua parte este dedicată încercării autorului de a face o analiză complexă a structurii etimologice a vocabularului de origine slavă folosit în lucrările lui Mihai Eminescu. Concluzia generală semnalează faptul că vocabularul român de origini slave este o parte esențială a vocabularului general, precum și o componentă importantă a structurii sale funcționale.

Cuvinte cheie: vocabular român de origini slave, analiză cantitativă, structură etimologică, structură funcțională.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă