Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA OECONOMICA - Ediţia nr.1 din 2003  
         
  Articol:   RECENZIE - GABRIELA BODEA, MICROECONOMIA: PRINCIPIILE ŞI MECANISMELE JOCULUI, EDITURA PRESA UNIVERSITARĂ CLUJEANĂ, COLECŢIA “PHILOBIBLON”.

Autori:  MIHAELA SALANTĂ.
 
       
         
  Rezumat:  Una dintre lucrările economice recente, care a atras atenţia noastră prin valoarea sa ştiinţifică, este cea a tinerei autoare clujene Gabriela Bodea. Ea se intitulează Microeconomia: principiile şi mecanismele jocului şi a apărut în anul 2002 la Editura Presa Universitară Clujeană, în Colecţia “PHILOBIBLON” a Bibliotecii Centrale Universitare “Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Pe un parcurs de dimensiuni apreciabile (XV+498 pagini), lucrarea atrage cititorul încă de la titlu, incitând prin cuvântul joc (în sensul determinat de teoria jocurilor). Acest termen promite şi realizează, dintru început, o altfel de abordare a teoriei economice, decât cele cunoscute: una în care predomină îmbinarea originală a concretului cu abstractul şi a teoriei cu practica de specialitate.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă