Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   MUSICAL REPRESENTATION OF THE RELIGIOUS MESSAGE IN ZOLTÁN GÁRDONYI’S HÁROM NAGYHETI KÉP (THREE HOLY WEEK EVENTS) / REPREZENTAREA MUZICALĂ A MESAJULUI RELIGIOS ÎN LUCRAREA LUI ZOLTÁN GÁRDONYI HÁROM NAGYHETI KÉP (TREI IMAGINI DIN SĂPTĂMÂNA MARE).

Autori:  GABRIELA COCA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2021.2.24

Published Online: 2021-12-22
Published Print: 2021-12-30
pp. 361-383

VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT. Zoltán Gárdonyi (1906-1986) a compus lucrarea intitulată Három Nagyheti Kép (Trei imagini din Săptămâna Mare) în 1966. La acea vreme, era profesor la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta. A compus lucrarea pentru orgă și ansamblu de coarde (vioara I, vioara a II-a, violă, violoncel, contrabas). Lucrarea are trei părți, după cum sugerează și titlul Három Nagyheti Kép (Trei imagini din Săptămâna Mare). Lucrarea de față analizează în detaliu această creație muzicală, din punct de vedere armonic și formal.

Cuvinte cheie: Gárdonyi Zoltán, Három Nagyheti Kép, Trei imagini din Săptămâna Mare, orgă, coarde, armonie, forme, structură, mesaj religios.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă