Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   THE EVOLUTION OF OPERA PERFORMANCE FROM SCENOGRAPHIC MIRACLES TO THE OPERA PRODUCTIONS OF THE NINETEENTH CENTURY / EVOLUȚIA SPECTACOLULUI DE OPERA, DE LA MIRACOLELE SCENOGRAFICE LA PUNEREA IN SCENA A SECOLULUI AL XIX-LEA.

Autori:  DIANA TODEA-SAHLEAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2021.2.14

Published Online: 2021-12-22
Published Print: 2021-12-30
pp. 213-224

VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT. Prezentarea cărții „Evoluția spectacolului de operă, de la miracolele scenografice la punerea în scenă a secolului al XIX-lea”, propune o sinteză a lucrării, realizată de către autoarea, care este regizor de teatru-muzical. Scopul este acela de stimula interesului pentru genul operă și pentru regia de operă, prin punerea în lumină a unor aspecte ale trecutului spectacolului de operă, așa cum s-au configurat ele, secol după secol, prin urmărirea pas cu pas a efortului și a pasiunii neobosite a creatorilor săi, prin dezvăluirea farmecului originar și a resurselor infinite ale acestui gen, care continuă să încânte și astăzi.

Cuvinte cheie: spectacol de operă, regie de operă, drama liturgică, drama vernaculară, teatrul profan, madrigalul dramatic, intermedi, Camerata florentina, Claudio Monteverdi, comédies-ballets, tragédie en musique, semi-opera,opera seria, opera comică (opera buffa, ópera comique, ballad opera, Singspiel, tonadilla), Wolfgang Amadeus Mozart.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă