Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   REGIETHEATER – THE BIG CHALLENGE FOR THE OPERA OF OUR TIMES / REGIETHEATER - MAREA PROVOCARE PENTRU OPERA TIMPURILOR NOASTRE.

Autori:  CRISTINA RADU-GIURGIU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2021.2.12

Published Online: 2021-12-22
Published Print: 2021-12-30
pp. 179-192

VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT. Într-o lume postmodernă, în care modelele creative, estetice și sociale sunt în mod constant remodelate sau radical schimbate - o viziune conservatoare, tradiționalistă asupra spectacolului liric poate fi ușor catalogată de unele audiențe contemporane ca fiind depășită și irelevantă. Este încă posibil ca opera, în costumele sale vechi, să mai comunice vreun conținut interesant - pentru omul modern? Aceasta a fost dilema multor regizori de operă care, în secolul XX, și-au schimbat abordarea și au produs adesea spectacole șocante pentru public. Întrebarea rămâne deschisă pentru creatorii secolului XXI, lumea operei primind tot mai multe versiuni de spectacole care provoacă publicul cu soluții provocatoare.

Cuvinte cheie: Regietheater, operă, scene moderne, secolul XX.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă