Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   GOLDEN ERA OF BAROQUE DANCE / EPOCA DE AUR A DANSULUI BAROC.

Autori:  ALINA BERCU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2021.2.05

Published Online: 2021-12-22
Published Print: 2021-12-30
pp. 69-78

VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT. Domnia lui Ludovic al XIV-lea marchează o etapă importantă în dezvoltarea dansului și a artei. Convins că artele vizuale și muzica vor contribui semnificativ la autoritatea, imaginea și gloria unui monarh, „Regele Soare” a coordonat activitățile artistice prin înființarea unui număr semnificativ de academii regale. Prin intermediul Academiei Regale de Dans, arta dansului a primit, pentru prima dată în istorie, un limbaj și un sistem de notație adecvate. Pe de altă parte, Academia Regală de Muzică a fost legată de nașterea unui stil liric național. Opera era instrumentul perfect pentru o proiecție idealistă și maiestuoasă a monarhului unei națiuni.

Cuvinte cheie: dans baroc, Ludovic al XIV-lea, sisteme de notație a dansului, balet de cour, academii regale, Jean-Baptiste Lully, muzică, operă.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă