Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2021  
         
  Articol:   “DON’T LET ME GO”. A CASE STUDY ON MUSIC THERAPY IN EARLY-STAGE DEMENTIA / "NU MĂ LĂSA SĂ PLEC”. UN STUDIU DE CAZ PE MUZICOTERAPIE ÎN DEMENȚĂ INCIPIENTĂ.

Autori:  LOIS VĂDUVA, CATHERINE WARNER.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2021.2.02

Published Online: 2021-12-22
Published Print: 2021-12-30
pp. 29-38

VIEW PDF

FULL PDF

REZUMAT. Acest studiu de caz prezintă procesul muzicoterapeutic într-un cadru clinic, condus sub supravegherea profesională a Dr. Catherine Warner, muzicoterapeut cu experiență de peste 25 de ani în domeniu. Sesiunile de muzicoterapie au avut loc cu un client care prezintă simptome de demență în stadiu incipient. Timp de douăsprezece săptămâni, cu o pauză de opt săptămâni din cauza pandemiei Covid-19, clientul a beneficiat de sesiuni de muzicoterapie care au ajutat-o să navigheze provocările bolii, și i-au oferit un mediu de siguranță pentru a-și exprima sentimentele și emoțiile. Acest studiu de caz prezintă principalele teme ale lucrării, cum ar fi îmbinarea dintre poezie și cântare, dar și ascultarea unei muzici liniștitoare. Această lucrare ilustrează, de asemenea, provocările sesiunilor, în special în ceea ce privește pierderea memoriei și anxietatea. În cele din urmă, reflecțiile terapeutului sunt prezentate pentru a completa imaginea de ansamblu a acestor sesiuni.

Cuvinte cheie: muzicoterapie, demență, traumă, cântat
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă