Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2018  
         
  Articol:   INTEGRAREA EDUCAȚIEI MUZICALE COMPUTERIZATE ÎNTR-O PARADIGMĂ INTERDISCIPLINARĂ; PROPUNERE DE APLICAȚII CE UTILIZEAZĂ SOFTWARE-UL SIBELIUS / INTEGRATING COMPUTERIZED MUSICAL EDUCATION INTO AN INTERDISCIPLINARY PARADIGM. PROPOSAL OF APPLICATIONS USING THE SIBELIUS SOFTWARE.

Autori:  ALEXANDRA BELIBOU.
 
       
         
  Rezumat:  Această lucrare prezintă o abordare interdisciplinară a educației muzicale computerizate, pentru studenții din domeniul muzical, prin utilizarea software-ului Sibelius. Exercițiile de învățare activă oferă studenților un mediu de dezvoltare creativ, educația muzicală computerizată fiind nu numai un instrument pentru orele de seminar, ci și o oportunitate de a pregăti elevii pentru provocările lumii contemporane. Deoarece multe dintre problemele actuale de educație sunt rezolvate cel mai bine prin abordări interdisciplinare, este important ca studenții să fie bine pregătiți în discipline specializate și, în același timp, să fie capabili să se implice în proiecte interdisciplinare care testează creativitatea, gândirea critică și abilitatea de a rezolva probleme. Activitățile pe care le propun, utilizând software-ul Sibelius pentru o educație muzicală interdisciplinară, vizează obiectivele de mai sus.

Cuvinte-cheie: Sibelius, software, interdisciplinar, educație muzicală
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă