Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.2 din 2018  
         
  Articol:   IMPACTUL SESIUNILOR DE MUZICOTERAPIE ASUPRA COPIILOR DIAGNOSTICAȚI CU BOLI CRONICE PROGRESIVE. UN PROGRAM PILOT / THE IMPACT OF MUSIC THERAPY SESSIONS ON CHILDREN DIAGNOSED WITH PROGRESSIVE CHRONIC ILLNESS – A PILOT PROGRAM.

Autori:  LOIS VĂDUVA, ANNAMARIA BALLA.
 
       
         
  Rezumat:  Această cercetare își propune să analizeze impactul pe care le-au avut sesiunile de muzicoterapie asupra copiilor diagnosticați cu boli cronice progresive. Pe o perioadă de nouă luni, un grup de douăzeci de copii au beneficiat de sesiuni de terapie muzicală, care s-au desfășurat folosind tehnici precum improvizație, ascultare pasivă, oglinde ritmice și compoziție. Fiecare sesiune de muzicoterapie a fost pregătită printr-un plan de procedură, cu obiective specifice, în funcție de vârsta, temperamentul, diagnosticul și nevoile copilului.. Pentru a analiza rezultatele acestor sesiuni, s-au completat fișe de observație clinică la începutul și la sfârșitul fiecărei sesiuni, iar în aceast studiu, vom prezenta rezultatele cercetării. Fișele de observație au inclus trei domenii principale: expresia facială, comportament și emoții, toate cu componente diferite, care sunt importante în a evalua beneficiul terapiei asupra copilului. O constatare semnificativă a fost faptul că frica, agitația și furia au format o triadă, fiind dependente una de cealaltă. De asemenea, variabila bucuriei a avut un impact esențial, având o influență și asupra altor variabile, cum ar fi: atingere, strălucirea ochilor, limbaj, poziția corpului și poziția capului. Rezultatele acestui program pilot indică faptul că muzicoterapia are un impact pozitiv asupra copiilor cu boli cronice progresive și ar trebui dezvoltată și implementată în continuare.

Cuvinte-cheie: Muzicoterapie, boli cronice progresive, foi de observație clinică, teste de anxietate
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă