Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2022  
         
  Articol:   LOGICA FORMALĂ, TONALĂ ȘI ARMONICĂ A CICLULUI DE LIEDURI AN DIE FERNE GELIEBTE (OP. 98) DE L. VAN BEETHOVEN / THE FORMAL, TONAL, AND HARMONIC LOGIC OF L. VAN BEETHOVEN’S AN DIE FERNE GELIEBTE (TO THE DISTANT BELOVED) (OP. 98) SONG CYCLE.

Autori:  GABRIELA COCA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2022.1.16

Published Online: 2022-06-30
Published Print: 2022-06-30
pp. 243-262

VIEW PDF

FULL PDF

Abstract: Lucrarea de față reprezintă o analiză a ciclului de Lieduri An die ferne Geliebte (Către iubita îndepărtată), op. 98, de Beethoven, din punct de vedere formal, tonal și armonic. După o scurtă introducere, autorul parcurge cântecele în ordine, descriindu-le analitic, plasând soluțiile interesante și idiosincratice ale compozitorului în lumina versurilor. Ea face paralele dramaturgice între text și aranjamentele muzicale. În finalul lucrării, analiza este ilustrată cu tabele și grafice de sinteză formală și tonală, ajutând astfel la înțelegerea și sintetizarea cântecelor.

Key words: "Lieduri": Beethoven, An die ferne Geliebte, To the Distant Beloved, op. 98, armonie, forme muzicale, logică tonală
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă