Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2022  
         
  Articol:   STUDIU DE CAZ PRIVIND SCRIEREA CÂNTECELOR ÎN SESIUNILE DE MUZICOTERAPIE / A CASE STUDY ON SONGWRITING IN MUSIC THERAPY.

Autori:  ELISA PASTOR, BOB HEATH, LOIS PAULA VĂDUVA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2022.1.03

Published Online: 2022-06-30
Published Print: 2022-06-30
pp. 37-48

VIEW PDF

FULL PDF

Abstract: Acest studiu de caz prezintă un studiu de caz a patru ședințe de muzicoterapie, trei sesiuni cu un singur client și o sesiune online de grup. Dl. Bob Heath, muzicoterapeut cu experiență de peste 20 de ani, muzician, terapeut muzical, compozitor și cântăreț, a supravegheat aceste sesiuni, oferind feedback și sprijin clinic alături de dr. Lois Vaduva, absolventă a studiilor de master în muzicoterapie la Universitatea West of England și conferențiar universitar la Universitatea Emanuel din Oradea. Această cercetare ilustrează, de asemenea, provocările fiecărei sesiuni de muzicoterapie și importanța compoziției muzicale în diverse instanțe terapeutice. În plus, acest studiu de caz evidențiază trei tehnici utilizate în timpul perioadei de studiu: compoziția condusă de client, improvizație și narațiuni de cântece într-o sesiune de terapie prin muzică. În cele din urmă, reflecțiile terapeutului sunt prezentate pentru a completa prezentarea generală a lucrării.

Key words: muzicoterapie, scriere de cântece, cânt, sesiune de terapie prin muzică, client.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă