Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2021  
         
  Articol:   STRUCTURA DISCURSULUI VOCAL AL PERSONAJULUI LEONORA DIN OPERA „IL TROVATORE” DE GIUSEPPE VERDI / STRUCTURE OF THE VOCAL DISCOURSE OF THE CHARACTER LEONORA FROM THE OPERA "IL TROVATORE" BY GIUSEPPE VERDI.

Autori:  EDITH GEORGIANA ADETU.
 
       
         
  Rezumat:  DOI: 10.24193/subbmusica.2021.1.17

Published Online: 2021-06-30
Published Print: 2021-06-30
pp. 273-283

FULL PDF

Opera „Il Trovatore” încununează celebra trilogie verdiană (”Rigoletto”, ”Il Trovatore”, ”La Traviata”) lăsând ca moștenire în istoria teatrului liric arhetipuri vocale relevante operei romantice italiene. Prezenta cercetare urmărește analiza formală și stilistică a discursului vocal al personajului Leonora, având în vedere momente solistice și momente de ansamblu remarcante, atribuite rolului. În realizarea acestui demers vom evidenția particularitățile vocale ale personajului, precum și aspecte relevante de natură tehnică și interpretativă. În esență, cercetarea reprezintă o corelație între structura momentelor care alcătuiesc discursul vocal și natura vocalității verdiene a personajului, rolul Leonora însumând diverse exigențe tehnice și interpretative.

Cuvinte-cheie: Verdi, Il Trovatore, Leonora, Structură, Discurs, Vocalitate
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă