Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2020  
         
  Articol:   AUREL STROE – CONCERTUL PENTRU ACORDEON ȘI ANSAMBLU DE SOLIȘTI: CONSIDERAȚII SEMANTICE / AUREL STROE - LE CONCERT POUR ACCORDÉON ET ENSAMBLE DE SOLISTES: CONSIDÉRATIONS SÉMANTIQUES.

Autori:  PETRUȚA-MARIA COROIU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbmusica.2020.1.15

Published Online: 2020-06-30
Published Print: 2020-06-30
pp. 203-212
VIEW PDF: FULL PDF

REZUMAT: Un compozitor de avangardă, un mare gânditor la fenomenul muzical și muzicologic, posesorul unor imagini interioare care dau naștere unei muzici de o frumusețe aparte, Aurel Stroe a fost și profesor al Conservatorului din București până a părăsit țara, stabilindu-se în Germania. Muzica sa are o complexitate deosebită, dezvoltându-se pe diferite rute artistice și conceptuale, caracterizate prin multidisciplinaritate și multiculturalitate. Concertul pentru acordeon și ansamblu de soliști este ultima sa lucrare majoră și concentrează sinteza resurselor sale compoziționale și semantice (în special a treia parte, Acordul-matrice, ce coagulează tensiunile dein întreaga lucrare, care reușește să reformuleze câmpul expresiv al elementelor precedente într-o singură structură).

Cuvinte cheie: modernitate, concert, semantică, acordeon, avangardă
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă