Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2019  
         
  Articol:   EDE TERÉNYI: CÂNTECE DE JOC PENTRU COR DE COPII ȘI INSTRUMENTE DE PERCUȚIE 1. MICA SUITĂ – TEHNICA COMPONISTICĂ / EDE TERÉNYI: PLAY SONGS FOR CHILDREN’S CHOIR AND PERCUSSION INSTRUMENTS 1. LITTLE SUITE – COMPOSITION TECHNIQUE.

Autori:  GABRIELA COCA.
 
       
         
  Rezumat:  
Subiectul lucrării de față îl constituie o serie de lucrări corale (Ede Terényi: Mica Suită din Cântece de joc pentru cor de copii și instrumente de percuție) pe care le studiez la orele de aranjament coral cu studenții mei, din punctul de vedere al tehnicii componistice. Analizând lucrările, scopul meu este de a le prezenta studenților câteva tehnici componistice care pot fi utilizate în punerea pe muzică a poeziilor pentru copii.

Cuvinte cheie: Terényi Ede, Mica Suită, Cântece de joc, cor de copii, percuție, aranjament coral, structură, analiză, tehnică componistică
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă