Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA MUSICA - Ediţia nr.1 din 2012  
         
  Articol:   INTERFERENŢA NOILOR TEHNOLOGII ÎN CREAŢIA MUZICALĂ / THE EVOLUTION OF THE INTERFERENCE OF NEW TECHNOLOGIES IN MUSICAL CREATION.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  

Studiul de faţă urmăreşte noilor tehnologiilor care au putut fi adoptate în creaţia şi producţia muzicală. Au fost urmăriţi în sens istoric, primii paşi ai tehnologiilor care implică electronica în procesele muzicale. Sunt date aici exemple de aparate şi invenţii cu aplicativitate în muzică, care au depăşit sau nu proba timpului. Demersul istoric a fost realizat până în prezent accentuându-se, la finalul principala direcţie din prezent: virtualizarea dispozitivelor prin intermediul computerului. S-a subliniat astfel enormul şi încă de-abia exploratul potenţial pe care software-ul muzical îl poate avea în producţia şi creaţia muzicală. În cea de-a doua parte a studiului, sunt date exemple concrete din lucrările proprii ale autorului, fiind prezentate ca studii de caz în care tehnologiile noi ajută şi reuşesc să dea un nou suflu creaţiei muzicale.

Cuvinte cheie: Tehnologie, Muzică electronică, Computer, software, Virtualizare, Compoziţie

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă