Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.2 din 2002  
         
  Articol:   RECENZII – IOAN MURARU, MIHAI CONSTANTINESCU, SIMINA TĂNĂSESCU, MARIAN ENACHE, GHEORGHE IANCU, INTERPRETAREA CONSTITUŢIEI, DOCTRINĂ ŞI PRACTICĂ, EDITURA LUMINA LEX, BUCUREŞTI, 2002, P. 270..

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Înainte de a încerca sã prezentăm lucrarea de faţă care, de la prima şi până la ultima pagină, ridică probleme legate de practica Curţii Constituţionale, de la înfiinţarea ei şi până în prezent, ne referim la opinia prof. univ. dr. Nicolae Popa, Preşedintele Curţii Constituţionale, exprimată într-un interviu public în „Palatul de Justiţie“ nr. 5/2002, p. 3, în care se arată: „Iată, acum, a venit momentul să ne reconsiderăm noi, teoreticienii, poziţia faţă de anumite aprecieri legate de sistemul izvoarelor dreptului. Într-adevăr, deciziile Curţii Constituţionale au valoare de precedent şi ele pot fi evocate ca precedente.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă