Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.1 din 2003  
         
  Articol:   RECENZII – DICŢIONAR JURIDIC, COORDONATOR ANNE JOYCE ANGHER, ACTUALIZAT DE LUIZ EDUARDO ALVES SIQUEIRA, A 6-A EDIŢIE, 2002, EDITURA RIDEEL / DICIONÁRIO JURÍDICO, COORDENADOR ANNE JOYCE ANGHER, ATULIAÇÅO LUIZ EDUARDO ALVES SIQUEIRA, 6A EDIÇÅO, 2002, EDITORA RIDEEL.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Dicţionarul juridic republicat, în formă actualizată (a şasea ediţie în 2002, în Brazilia) conţine o prefaţă semnată de editor (în care se arată că scopul publicării dicţionarului a fost acela de a expune ceea ce este mai modern în privinţa termenilor juridici pentru că astfel dicţionarul să fie util “atât studenţilor de la cursul de drept, cât şi acelora care îşi încep drumul în lumea dreptului”), un glosar de prescurtări întrebuinţate în dicţioar (sunt menţionate şi prescurtările titlurilor unor legi, de exemplu: CC - Cõdigo civil, CPP - Cõdigo de Processo Penal, DF - Disposiçõnes Transitórias, LCP - Lei das Contravenções Penais), termenii dicţionarului în ordinea alfabetică (aproximativ 1500 d termeni).  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă