Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA IURISPRUDENTIA - Ediţia nr.1 din 2003  
         
  Articol:   EFECTELE INTRĂRII ÎN VIGOARE A LEGII CADASTRULUI ŞI A PUBLICITĂŢII IMOBILIARE NR.7/1996 ASUPRA UZUCAPIUNII DE 10 PÂNĂ LA 20 DE ANI.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Uzucapiunea sau prescripţia achzitivă este naşterea unui drept real asupra unui imobil prin posedarea lui de către o persoană în condiţiile şi termenul prevăzute de lege. Dobândirea dreptului real de către persoana care posedă imobilul este, în primul rând, o sancţiune împotriva titularului iniţial al dreptului real, care manifestă indiferenţă faţă de situaţia imobilului, acesta rămânând în posesia unei alte persoane. Pe de altă parte, uzucapiunea vine să clarifice anumite situaţii juridice incerte, transformând aparenţa într-un drept de proprietate cert.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă