Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA HISTORIA - Ediţia nr.2 din 2005  
         
  Articol:   RECENZIE - CULTURA POLITICĂ DIN EUROPA CENTRALĂ (SEC. X-XX), PARTEA I: EVUL MEDIU SI PERIOADA MODERNĂ TIMPURIE, HALINA MANIKOWSKA, PÁNEK JAROSLAV (ED.) IN COOPERARE CU MARTIN HOLÝ, VARŞOVIA, PRAGA: ACADEMIA DE ŞTIINŢE DIN REPUBLICA CEHĂ Ş.

Autori:  IONUŢ COSTEA.
 
       
         
  Rezumat:  Volumul de faţă este primul din cele două plănuite să definească, în termenii provocării tematice si ai conturării unui context geografico-conceptual, o prezentare si o dezbatere a culturii politice din Europa Centrală si Răsăriteană de-a lungul unui mileniu. Primul volum cuprinde articole referitoare la epoca medievală si începuturile epocii moderne, cel de-al doilea urmând să însumeze contribuţiile cercetărilor aferente secolelor XIX si XX.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă