Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2018  
         
  Articol:   PROMOVAREA UNOR LOCURI GEOGRAFICE CA DESTINAȚII TURISTICE ȘI AGREMENTALE PRIN INTERMEDIUL UNOR EVENIMENTE SPORTIVE. STUDIU DE CAZ: SEMIMARATONUL BICHIGIU (JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD, ROMÂNIA) / THE PROMOTION OF SOME GEOGRAPHICAL PLACES AS TOURIST AND LEISURE DESTINATIONS BY SPORTS EVENTS. CASE STUDY: HALF MARATHON BICHIGIU (BISTRIȚA-NĂSĂUD COUNTY, ROMANIA).

Autori:  BÎCA IOAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.63(3).28

Published Online: 2018-09-30
Published Print: 2018-09-30
pp. 119-129


VIEW PDF: PROMOTION OF SOME GEOGRAPHICAL PLACES …

Promovarea unor locuri geografice ca destinații turistice și agrementale prin intermediul unor evenimente sportive. Studiu de caz: semimaratonul Bichigiu (județul Bistrița-Năsăud, România). În ultimii ani s-au diversificat și intensificat activitățile sportive și agrementale în aer liber, fapt care a antrenat o mare parte din populație, indiferent de vârstă și profesie. Una dintre aceste activități sportive este alergarea care se regăsește foarte bine reprezentată în maratoanele montane. Orice maraton montan presupune un anumit spațiu geografic de desfășurare, a cărui încărcătură naturală și cultural-istorică se poate constitui ca obiectiv atractiv pentru participanți, iar competiția în sine poate consacra locul respectiv ca destinație pentru turism și agrement. Este și cazul evenimentului sportiv Semimaratonul Bichigiu, desfășurat în localitatea Bichigiu din județul Bistrița-Năsăud (România), care poate deveni o viitoare destinație turistică și agrementală propulsată de ecourile acestui eveniment. Lucrarea de față analizează organizarea acestui eveniment, elementele tehnice ale traseului și aderența la diferitele categorii de participanții, inventariind și evaluând, în același timp, potențialul atractiv al acestui loc, în scopul elaborării unor strategii de amenajare și valorificare turistică.

Cuvinte-cheie: maraton montan, activități în aer liber, agrement activ, alergător montan, Regimentul Năsăudean de Graniță, turism cultural
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă