Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   DEZVOLTAREA ÎNDEMÂNĂRII LA COPIII CU NEVOI SPECIALE PRIN INTERMEDIUL JOCURILOR DE MIŞCARE / SKILLS DEVELOPMENT IN CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS THROUGH MOTION GAMES.

Autori:  MARIA-DANIELA MACRA-OŞORHEAN.
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: SKILLS DEVELOPMENT IN CHILDREN WITH SPECIAL NEEDS THROUGH MOTION GAMES

Dezvoltarea îndemânării la copiii cu nevoi speciale prin intermediul jocurilor de mişcare. Introducere. Jocul are un rol determinant în dezvoltarea individului în plan social, emoţional, psihic şi cognitiv, constituind o metodă de cunoaştere a propriului corp în raport cu lucrurile care îl înconjoară. Obiectivele specifice acestui studiu sunt: identificarea şi selectarea unor jocuri aplicabile la copii cu nevoi speciale şi aplicarea acestora în vederea dezvoltării îndemânării. Material şi metode.Cercetarea a fost realizată pe un grup de 6 elevi cu cerinţe educative speciale, elevi ai Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Cluj–Napoca şi s-a desfăşurat în perioada februarie 2016–mai 2016. În selectarea jocurilor am avut următoarele criterii referitoare la conţinutul jocurilor ce cuprind calităţile motrice respectiv îndemânarea, posibilităţile fizice ale subiecţilor de a le executa, accesibilitate şi comprehensiune la nivelul textului. Rezultate. Cu ajutorul jocurilor de mişcare care au fost aplicate constant în cadrul cercetării, s-a putut observa îmbunăţăţirea îndemânării celor şase subiecţi supuşi studiului. Concluzii. În urma studiului efectuat asupra celor şase elevi, putem să susţinem faptul că elementul cel mai adecvat, important şi care totodată are şi un impact remarcabil în desfăşurarea activităţilor motrice la copiii cu cerinţe educative speciale, îl constituie jocul. În urma acestui studiu, putem afirma că jocurile de mişcare adaptate şi aplicate au fost eficiente în scopul dezvoltării îndemânării, elevii înregistrând progrese pe mai multe planuri: senzoriomotor, social, creativ, moral şi chiar terapeutic, adeverind astfel obiectivele studiului.

Cuvinte-cheie: jocuri de mişcare, îndemânare, copii cu nevoi speciale
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă