Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA DRAMATICA - Ediţia nr.2 din 2007  
         
  Articol:   „SALTUL, NU PASUL” PARTEA A DOUA: RECEPTAREA COMPARATIVĂ A UNEI PRODUCŢII A PIESEI QUARTETT DE HEINER MÜLLER ÎN NOUA ZEELANDĂ ŞI EUROPA.

Autori:  BRONWYN TWEDDLE.
 
       
         
  Rezumat:  

În prima parte a acestui eseu, în numărul anterior din Studia, am explicat cum am lucrat la producţia mea Quartett, pe piesa lui Heiner Müller, inspirată şi bazată pe concepte ale unor creatori cheie ai teatrului contemporan. A doua parte a discuţiei examinează performanţa operei în sine, sub două aspecte – în primul rînd, contribuţia publicului – felul în care aşteptările şi experienţele lor se resfrîng asupra sensului pe care îl identifică în piesă; şi, în al doilea rînd, felul cum parametri fizici ai locului unde se desfăşoară spectacolul afectează modalitatea în care spectatorii „citesc” opera.

Cuvinte cheie: Quartett, performanţa, receptare, spaţiu

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă